Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή πολύ καλή κ σας παρακαλώ πολύ να μην σταθείτε στις φωτογραφίες! Πρόκειται για ένα πιάτο διόλου φωτογενές, αλλά πολύ πολύ νόστιμο! Σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες φωτογράφισα ομολογώ ότι το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στη νοστιμιά της συνταγής. Και τώρα ας περάσω στο ψητό ή καλύτερα στο ογκρατέν για να είμαι πιο ακριβής! Αν δεν αγαπάτε το σπανάκι εσείς ή τα αγγελούδια σας, να ο τρόπος για να το εντάξετε στην διατροφή σας! Σπανάκι ογκρατέν, ένα απλό κ ελαφρύ πιάτο, χωρίς περιττά λιπαρά κ έναν σκασμό θερμίδες που συνήθως έχουν τέτοια φαγάκια! Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Υλικά για 2-3άτομα:
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 ml κρέμα σόγιας
- 1 φλ. φυτική παρμεζάνα Viofree
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι κ πιπέρι
- 3 φρυγανιές
- 3 κ.σ. αμύγδαλα ωμά
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαραίνω το σπανάκι. Όταν χωρέσει όλο κ συρρικνωθεί, περιμένω να εξατμιστούν τα υγρά. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω σε 2 κ.σ. λάδι τα κρεμμύδια με τον άνηθο για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω τον πελτέ κ ανακατεύω καλά. Αλατοπιπερώνω. Ρίχνω το τυρί, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω κ προσθέτω κ το σπανάκι. Ανακατεύω ξανά καλά. Λαδώνω ένα μέτριο πυρέξ κ αδειάζω το μείγμα με το σπανάκι. Το στρώνω ομοιόμορφα. Χτυπώ στο μπλέντερ τις φρυγανιές, τα αμύγδαλα κ την σκόνη σκόρδου να γίνουν σκόνη. Απλώνω πάνω στο σπανάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr