Vegan κέικ σοκολάτας με ρευστή σοκολάτα
14 Φλεβάρη και σοκολάτα πάνε μαζί. Το όλο σκηνικό, ρομαντικό δείπνο, κεράκια, κρασί και τριαντάφυλλα απαιτούν και ένα σπέσιαλ γλυκό με σοκολάτα. Φτιάξαμε vegan κέικ σοκολάτας με ρευστή σοκολάτας και μια ιδέα πορτοκάλι, χωρίς γλουτένη. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο, με κρέμα αμυγδάλου ή γάλα φουντουκιού για την υπέρτατη απόλαυση. Γευστικά μιλώντας.Vegan κέικ σοκολάτας με ρευστή σοκολάτα…
Θα πρέπει να προθερμάνετε αρχικά το φούρνο σας στους 145° βαθμούς.
Στεγνό μίγμα
- 1 κούπα αλεύρι φαγόπυρου
- 1/4 της κούπας αλέυρι που φουσκώνει μόνο του για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο λιναρόσπορο
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού xanthangum
Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ πολύ καλά με αυγοδάρτη!
Για το υγρό μίγμα
- 1 κούπα γάλα για χορτοφάγους ( σόγιας ή ρυζιού ή αμυγδάλου κλπ
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 1/2 κούπα σιρόπι αγκάβης
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο για χορτοφάγους σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί ή από μήλα (το ξύδι κάνει το κέικ ζουμερό και η γεύση του εξαφανίζεται, μην το φοβάστε!)
- 1/2 κούπα ξανθή ακατέργαστη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
Ανακατέψτε πολύ καλά σε μπολ τα υλικά του υγρού μίγματος. Μέσα στο υγρό μίγμα αδειάστε το στεγνό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα δυο μίγματα.
Για να γίνει υπέροχα ρευστό με σοκολάτα να χύνεται όταν το κόβετε, κρύψτε μέσα στο μίγμα κομμάτια veganσοκολάτας χωρίς γλουτένη, αρκετά μεγάλα ώστε να μην λιώσουν μέσα στο κέικ μέχρι να το κόψετε!
Αδειάστε σε αλευρωβουτυρωμένη φόρμα ή σε φόρμα όπου έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήστε στους 145° βαθμούς για 15 με 25 λεπτά, ανάλογα με τη φόρμα του κέικ. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσετε ένα λεπτό μαχαίρι στη μέση του κέικ και αυτό βγεί καθαρό.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: 2brokevegans.com