Άρθρα, Προτείνουμε

GSE-5000 VS FOODMATIC

Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε τον πρώτο σε πωλήσεις αποχυμωτή GSE-5000 της Tribest με τον αποχυμωτή Foodmatic της Keimling.

Ο λόγος αυτής της σύγκρισης είναι για να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Αξίζει να δαπανήσει κάποιος το μεγάλο – ομολογουμένως – ποσό που απαιτεί η αγορά του Greenstar Elite; Εισπράττει ο καταναλωτής την διαφορά που καλείται να καταβάλει; Στην σφιχτή οικονομικά εποχή που περνάμε θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι για το κάθε ευρώ που δαπανάμε εάν “πιάσει” τόπο.

Χρησιμοποίησα ζοχούς γιατί είναι ένα άγριο χόρτο με άπειρες βιταμίνες και μέταλλα και πολύ γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει για το συκώτι. Επίσης, σε σύγκριση με άλλα πράσινα λαχανικά, π.χ. μαρούλι, σπανάκι, ο ζοχός δεν τρώγεται ωμός και έτσι στερούμαστε, όταν τον βράζουμε, τα πολύτιμα στοιχεία του. Στην αποχύμωση λοιπόν θα πάρουμε ζωντανή όλη την ενέργεια που κρύβει αυτό το ταπεινό χορταράκι. Έπλυνα την ποσότητα που διέθετα, τοποθέτησα το σκεύος πάνω στη ζυγαριά και μηδένισα, ώστε να δω ακριβώς τι ποσότητα θα έπρεπε να μοιράσω σε δυο μέρη. Ακολουθούν οι φωτογραφίες τεκμηρίωσης.

Από ότι βλέπουμε στη φωτογραφία έχουμε συνολικά 1392 γραμμάρια. Τα μοιράζω σε δυο σκεύη, από 696 γραμμάρια το κάθε ένα, ξεκινώ την αποχύμωση. Έτσι θα δω ποιος αποχυμωτής θα μου δώσει τον περισσότερο χυμό και την μικρότερη ποσότητα στερεού υπολείμματος.


FOODMATIC

Ξεκινώ την αποχύμωση στον Foodmatic της Keimling, για να δω τι ποσότητα του χυμού που θα μου δώσει. Για να συλλέξω τον χυμό έχω τοποθετήσει ένα γυάλινο σκεύος κάτω από τον αποχυμωτή που έχει βάρος 761 γραμμάρια. Το επισημαίνω αυτό γιατί στις επόμενες φωτογραφίες το βάρος που θα δείξει η ζυγαριά είναι μικτό, οπότε θα πρέπει να αφαιρέσουμε το βάρος του σκεύους για να έχουμε μια καθαρή εικόνα ως προς την σύγκριση.

 

 

Όπως φαίνεται παρακάτω ο Foodmatic μας έχει δώσει από την ποσότητα των 696 γραμμαρίων ζοχού, 519 γραμμάρια χυμού (1280-761=519) και 131 γραμμάρια υπόλειμμα (892-761=131). Ας δούμε τι θα προκύψει με τον Greenstar Elite.


GSE-5000

Ξεκινώ την αποχύμωση στον GSE-5000

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω ο GSE-5000 μας έδωσε 554 γραμμάρια χυμού (1315-761=554) και 69 γραμμάρια υπολείμματος (830-761=69).


 

Συμπέρασμα: Ο Foodmatic μας έδωσε 519 γραμμάρια χυμό και 131 γραμμάρια υπόλειμμα, δηλαδή έχει απόδοση χυμού 74,5% και ο GSE-5000 μας έδωσε 554 γραμμάρια χυμό και 69 γραμμάρια υπόλειμμα, δηλαδή απόδοση χυμού 79,5%. Τι σημαίνει αυτό για τον καταναλωτή;

Ας υποθέσουμε ότι μόνο ένα άτομο πίνει χυμούς στο σπίτι μας και με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς ότι αγοράζουμε 1 κιλό πράσινων λαχανικών για κάθε μέρα. Έχουμε λοιπόν 7 κιλά Χ 4€/κιλό = 28€. Από αυτά θα μπορέσουμε να ωφεληθούμε από το 79,5% στην περίπτωση του Elite. Δηλαδή από τα 28€ θα ωφεληθούμε μόνο από τα 22,26€ δηλαδή απώλεια 5,74€ ανά εβδομάδα ανά άτομο και ανά λαχανικό. Από τον Foodmatic θα ωφεληθούμε μόνο από τα  20,86 € δηλαδή απώλεια 7,14€ ανά εβδομάδα ανά άτομο και ανά λαχανικό..Προκύπτει διαφορά της τάξης του 1,4€ Αν χρησιμοποιείται ανά ένα άτομο ο αποχυμωτής θα χρειασθεί 4  έτη για να καλύψει την διαφορά της τιμής των δύο αποχυμωτών .Ομως εάν όλη η οικογένεια πίνει χυμούς τότε η διαφορά καλύπτεται σε ένα χρόνο περίπου  Πήρα τιμές λαϊκής συμβατικών, στν περίπτωση βιολογικών λαχανικών μπορείτε να κάνετε εύκολα τους υπολογισμούς σας.

Η σύγκριση δεν επεκτείνεται σε άλλες πτυχές όπως αξιοπιστία, ευκολία και χρόνος καθαρισμού, έτη εγγύησης, επάρκεια ανταλλακτικών, δυνατότητα για παρασκευή baby food, σορμπέ, ζυμών και ένα σωρό ακόμα πρακτικές δυνατότητες που έχουν τα σύγχρονα μηχανήματα. (Σήμερα μιλώντας με πελάτισσα μου ανέφερε ότι φτιάχνει το ξυνολάχανο κόβοντας το με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομματάκια, το ζυμώνει κλπ, μια κοπιαστική διαδικασία που μπορεί να πάρει και μια ώρα. Ένιωσα άσχημα που δεν την είχα ενημερώσει ότι με τον Elite αυτό θέλει 5 ξεκούραστα λεπτά…). Άλλες δυνατότητες, με άλλα υλικά θα επακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και με βίντεο.

Αν προσέξατε υπάρχει μια διαφορά του συνόλου της μάζας εισαγωγής και του συνόλου της μάζας που έχει εξαχθεί από τους δυο αποχυμωτές. Αυτό είναι το υλικό που έχει “μείνει” μέσα στους αποχυμωτές. Στον oodmatic έμειναν 46 γραμμάρια και στον GSE-5000 έμειναν 73 γραμμάρια. Αυτό εξηγείται από τον μηχανισμό αποχύμωσης – ο Foodmatic έχει σχεδόν τον μισό όγκο του GSE-5000. Αλλά και πάλι ο Elite έβγαλε περισσότερη ποσότητα ωφέλιμου προϊόντος.

Related Posts

3 thoughts on “GSE-5000 VS FOODMATIC

 1. Ο/Η vagsassa λέει:

  Αν βλέπω καλά η μεταξύ τους ποσότητα υγρού σε ml δεν διαφέρει αφού ο Green Star έχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αφρού τον οποίο συνήθως δεν καταναλώνουμε. Νομίζω ο καλύτερος τρόπος σύγκρισης για πιο ασφαλή συμπεράσματα είναι σουρώνοντάς τον και αφαιρωντας τον αφρό του πριν το ζύγισμα.

  1. Ο/Η admin λέει:

   ο αφρος ειναι αερας με χυμο, αν το αφησουμε λιγο “καθεται ¨ακι ο χυμος δεν πετιεται .Επισης ,οταν γραφτηκε το αρθρο αυτο ,δεν ειχαμε ακομα την γνωση που αναφερεται εδω : https://www.vforvegan.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-green-star-o-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%85%ce%bc%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%82/. O Green Star ειναι ο κορυφαιος αποχυμωτής στον κόσμο , ανεξαρτήτως τιμής .

 2. Ο/Η vagsassa λέει:

  Δεν αντιλέγω στο ότι ο Green Star είναι ο καλύτερος αποχυμωτής οριζόντιου κοχλία, τουλάχιστον σε αυτή την τιμή, όμως το άρθρο αναφέρεται στην σύγκριση ποσότητας και τουλάχιστον απ’ ό,τι βλέπω στο διαδίκτυο οι συγκρίσεις γίνονται συνήθως με την ποσότητα υγρού και όχι με το βάρος αλλιώς πρέπει να αφαιρεθεί το μέρος που δεν καταναλώνεται.
  Έχω φτιάξει πολλές φορές χυμό που κάνει αφρό (από φυλλώδη λαχανικά) και πάντοτε ο αφρός παραμένει ως έχει όση ώρα και αν περάσει και στο τέλος ξερένεται, δεν μετατρέπεται δηλαδή σε υγρό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο αφρός δεν μπορεί να καταναλωθεί, αλλά αυτό δεν συνηθίζεται γιατί εκτός του ότι είναι οξειδωμένος λόγω της ανάμειξής του με αέρα, η γεύση του δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ακόμα λοιπόν και να υπήρχε τρόπος να μετατραπεί σε υγρό δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.
  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην πραγματικότητα ο foodmatic τα πήγε εξαίρετα στην ποσότητα, το ότι όμως ο Green Star παίρνει το προβάδισμα στα υπόλοιπα σημεία, αν και ισχύει είναι ένα άλλο θέμα.
  Φιλικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *