Ayvar με κόκκινη πιπεριά μελιτζάνα και κάνναβη

Αϊβαρ – Ayvar με κόκκινη πιπεριά μελιτζάνα και κάνναβη
Θα χρειαστούμε :
- 10 κόκκινες πιπεριές (περίπου 1200-1400 γρ.), κομμένες στα τέσσερα, χωρίς τα κουκούτσια
- 1 – 2 μελιτζάνες (περίπου 500 γρ.), κομμένες στη μέση
- 100 γραμμάρια σπόρους κάνναβης αποφλοιωμένους
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ ελαιόλαδο ή έλαιο κάνναβης
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Ψήνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. Πετάμε τα σπόρια και κρατάμε λίγο από το υγρό που έχουν μέσα οι πιπεριές. Πολτοποιούμε το σκόρδο, και το βάζουμε με τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε επεξεργαστή τροφίμων – τεμαχιστή , μπλεντερ, οτιδήποτε κόβει , και τα πολτοποιούμε και αυτά. Σιγομαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν για 5 λεπτά . προσθέτουμε την κάνναβη το λάδι κ το αλάτι ,και συνεχίζουμε το σιγανομαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά. Παίρνουμε αποστειρωμένα βαζάκια – ( στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά ), γεμίζουμε μέχρι τα χείλη , βιδώνουμε το καπάκι , και το αφήνουμε ανάποδα να κρυώσουν. Μετά από μερικές ώρες ελέγχουμε το καπάκι εάν έχει υποχωρήσει προς τα μέσα του βάζου , ή είναι χαλαρό – αν το πατήσουμε με το δάχτυλο δεν πρέπει να «παίζει », πρέπει να σχηματίζει ελαφρά καμπύλη . Αν είναι έτσι , έχει σφραγίσει και μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για μήνες ,αλλιώς , το βάζουμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε άμεσα.
Η βασική συνταγή για το Ayvar προέρχεται από το site cookidoo και εκτελείται με το Thermomix.