Προετοιμασία:
Μουλιάζουμε τον ξηρό καρπό για 12 ώρες σε μπόλικο νερό ώστε όταν φουσκώσει να ειναι μέσα στο νερό. Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, μπραζίλ σισάμι, μακαντέμια, κουκουνάρια κ.λπ. Ένα φλιτζάνι ξηροί καρποί θα μας δώσουν 2 ποτήρια γάλα.
Εκτέλεση:
Τα αμύγδαλα αν θέλουμε τα καθαρίζουμε από το τσόφλι τους αφού μουλιάσουν για να έχουμε ένα πιο λευκό γάλα. Τα ρίχνουμε στο blender με 2 ποτήρια νερό και 2 μπανάνες, ή χουρμάδες, ή στέβια, ή maple syrup, ή ότι γλυκαντικό θέλουμε, τα ανακατεύουμε καλά και τα σουρώνουμε με τουλπάνι.
Μπορούμε να σερβίρουμε το γάλα με λίγη τριμμένη κανέλα απο πάνω, ή τριμμένο φασόλι βανίλιας και έχουμε ένα πεντανόστιμο ( και με πολύ περισσότερο ασβέστιο) γάλα