Άρθρα, Συνταγές

Τριφτή μηλόπιτα

Υλικά για στρογγυλό σκεύος 22 cm:

  • 500 γρ. φαρίνα ολικής
  • 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy + 2 κ.σ.
  • 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. νερό
  • 500 γρ. μήλο καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. σταφίδα
  • 1/2+1/2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνω την ζάχαρη, την κανέλα, το ηλιέλαιο κ το νερό. Ανακατεύω κ προσθέτωτην φαρίνα. Ανακατεύω με τα χέρια καλά κ φτιάχνω μια ζύμη αρκετά συνεκτική. Την χωρίζω σε δύο μέρη (3/5+2/5) κ τυλίγω κάθε μπάλα ζύμης με πλαστική μεμβράνη. Τις βάζω στην κατάψυξη για 6 ώρες. Μισή ώρα πριν συμπληρωθούν οι 6 ώρες, καθαρίζω κ τρίβω τα μήλα, Τα βάζω σε σουρωτήρι κ τα πιέζω για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Βάζω το μήλο σε ένα μπολ κ το ανακατεύω με τις 2 κ.σ. ζάχαρη, την σταφίδα κ την κανέλα κ ανακατεύω. Κατόπιν βγάζω τις μπάλες ζύμης από την κατάψυξη κ τις τρίβω χωριστά με μαντολίνο ή χοντρό τρίφτη. Βάζω σε αντικολλητικό ταψάκι ή ψηλό σκεύος πυρίμαχο τα τρίμματα της μεγάλης μπάλας (3/5), από πάνω απλώνω το μείγμα μήλου κ τελειώνω με τα τρίμματα της δεύτερης μπάλας (2/5). Ψήνω στον αέρα για 1 ώρα στους 150 C. Την βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω υπομονετικά να κρυώσει ΠΟΛΥ καλά για να την κόψω. Ιδανικά καταναλώνεται την επόμενη μέρα που έχει σφίξει η γέμιση κ είναι πιο νόστιμη! Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *