Συνταγές

Τεχνική Sous Vide, το υγιεινό μαγείρεμα

Η τεχνική Sous Vide, ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος που ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις στο σπίτι.

souvant

Η τεχνική Sous Vide (σου βιντ) είναι ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος σε κενό αέρος, απόλυτα σιγομαγειρεμένο στους χυμούς του και πρόκειται για μια τεχνική που μέχρι σήμερα μπορούσες να δοκιμάσεις σε εστιατόρια!

Κορυφαίοι σεφ το επιλέγουν για ένα τέλειο αποτέλεσμα, συγκεκριμένα ο Γάλλος Georges Pralus το 1974 την εισήγαγε στις κουζίνες των εστιατορίων, θέλοντας να κρατήσει αναλλοίωτη τόσο την γεύση, όσο την υφή και το μέγεθος του φουαγκρά που ετοίμαζε, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την μέθοδο του ψησίματος σε ατμό, κατόπιν. με τα χρόνια η τεχνολογία εισήγαγε στις κουζίνες εστιατορίου την ειδική επαγγελματική συσκευή.

Το sous vide κάνει θαύματα ειδικά σε κάθε είδους κρεατικά, λαχανικά, ζύμες και άλλα υλικά! Το αποτέλεσμα είναι τόσο μαγικό, που όταν δοκιμάσεις μια φορά φαγητό μαγειρεμένο με την τεχνική του sous vide, σίγουρα θέλεις να το εφαρμόσεις κι εσύ, στην δική σου οικιακή κουζίνα κάτι που είναι σχεδόν απίθανο αν δεν διαθέτεις το ειδικό σκεύος!

Προτείνουμε το Souvant της Tribest γιατί είναι το πιο εργονομικό, εύχρηστο και οικονομικό. Θα το προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με λίγα μόνο κλίκ.

Πηγή: funkycook.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *