Τάρτα σοκολάτας
Μια γευστικά πλούσια τάρτα, πολύ γρήγορη και με εύκολα υλικά!
Για τη βάση:
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
- 100 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
- 1 βανίλια
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 2 πρέζες αλάτι
- 150 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- 60 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 60 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή οποιαδήποτε γλυκαντική μας αρέσει
Εκτέλεση – Directions
Ετοιμάζουμε τη βάση, κονιορτοποιώντας τα μπισκότα και ανακατεύοντάς τα με τη βανίλια. Σε μικρό μπρίκι, λιώνουμε τα 100 γρ. μαργαρίνης ή το λάδι καρύδας και περιχύνουμε τα μπισκότα, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
Σε ταρτιέρα ή άλλο σκεύος της επιλογής μας, στρώνουμε τη “ζύμη” και φροντίζουμε να ανασηκώνεται ομοιόμορφα στις άκρες, για να μην μας “τρέξει” η γέμιση.
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τις κουβερτούρες και την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 45′ πριν την κόψουμε για σερβίρισμα.
Πηγή: lovecooking.gr