Σούπα κάστανο

Υλικά:
- ~300 gr κάστανα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- ½ ματσάκι σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 χούφτα μαϊντανό
- αλάτι
- 1,5 lt νερό
- ½ κούπα γάλα σόγιας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στη μαργαρίνη όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα.
- Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά από 5′ περίπου, τα σβήνουμε με 1,5 λίτρο νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45′.
- Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα με τη σούπα.
- Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν όλα εντελώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα. Ρυθμίζουμε το αλάτι στα γούστα μας και προσθέτουμε το γάλα σόγιας.
- Σερβίρουμε τη σούπα αν θέλουμε με φυτική κρέμα. Κάνει πολύ ωραίο πρώτο πιάτο.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή παραλλαγμένη από το βιβλίο The political palate- a feminist vegetarian cookbook ( της συλλογικότητας Τhe bloodroot collective).