Άρθρα, Τροφή, Υγεία

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αργανέλαιο στα τρόφιμα και ποια είναι η ωφελιμότητα

 

Είναι γνωστό ότι το αργανέλαιο δεν είναι μόνο το καλύτερο προϊόν φροντίδας του δέρματος από τη φύση, αλλά και το καλύτερο βρώσιμο έλαιο. Πολλά συστατικά του αργανέλαιου είναι ενεργά μόνο στο στομάχι και στην εντερική οδό. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικά το αργανέλαιο έλαιο δεν παίρνετε την πλήρη ωφέλεια . Πάρτε μια κουταλιά της σούπας αργανέλαιο το πρωί και το βράδυ. ¨Η  αναμείξτε το  με καποιο γλυκαντικό  απλώστε το πάνω σε ψωμί, όπως κάνουν και οι Μαροκινοί.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  οποιοδήποτε αργανέλαιο ως μαγειρικό λάδι;
Ναι, αν ο κατάλογος των συστατικών του  είναι “Argania Spinosa Kernel Oil”, και μόνο αυτό .
Διαφημιστικές πληροφορίες όπως “το καλύτερο αργανέλαιο”, “100% καθαρό αργανέλαιο” ή “οργανικό αργανέλαιο” μπορούν να βρεθούν σε κάθε συσκευασία. Μόνο στο πλαίσιο του περιεχομένου οι κατασκευαστές υποχρεούνται από τον νόμο να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες.

Επίσης, το  «βιολογικό» χρησιμοποιείται συχνά ως διαφήμιση. Μόνο με το λογότυπο Bio  της Γερμανίας ή της ΕΕ είναι πραγματικά πιστοποιημένο. Μπορεί να δείτε  μόνο το λογότυπο της ΕΕ για ένα βιολογικό προϊόν με το αναγνωριστικό FR μπροστά του. Αυτό  σημαίνει ότι σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ ένα βιολογικό προϊόν έχει πιστοποιηθεί στη Γαλλία.

Η Γερμανία έχει και πάλι τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις και εξετάσεις.
Έτσι, είστε ακόμα πιο βέβαιοι ότι καταναλώνετε κάτι που έχει ελεχθεί εξονυχιστικά.
Αυτές οι πιστοποιήσεις  ξεκινούν με DE, όπως το πιστοποιητικό μας: DE-ÖKO-024
Με άλλα λόγια, κάθε γερμανικό οργανικό πιστοποιητικό μπορεί επίσης να αποκτήσει μια σφραγίδα της ΕΕ, αλλά  κάθε σφραγίδα της ΕΕ
δεν θα μπορέσει να  περάσει τους ελέγχους της Γερμανίας.

Αυτά σαν εισαγωγή .  Ας δούμε πώς το χρησιμοποιούμε σαν τρόφιμο.

Η επίδραση του αργανέλαιου μετά την κατανάλωση:

  • Οπτική βελτίωση της επιδερμίδας σε κάθε τύπο δέρματος
  • Σταθεροποίηση και υποστήριξη της γαστρεντερικής χλωρίδας
  • Ρύθμιση της πέψης
  • Διεγείρει τον μεταβολισμό
  • Αντιφλεγμονώδη αναζωογόνηση
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη των μυών

Μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις, όπως στη γύρη και τα χόρτα,
– ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, σωστά; Αλλά αυτά είναι αποδεδειγμένα γεγονότα. Το αργανέλαιο περιλαμβάνει 35% λινολεϊκό οξέα που δεν μπορούν να παραχθούν από το ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον, το σώμα δυναμώνει  όταν παίρνει σημαντικά αντιοξειδωτικά και σπάνιες στερόλες. Το αργανέλαιο έχει την  μεγαλύτερη συσσώρευση φυσικής βιταμίνης Ε που βρέθηκε στη φύση. Αποτελείται από 80% ακόρεστα λιπαρά οξέα και συνεπώς δεν αποτελεί παράγοντα πάχυνσης. Αντίθετα, συχνά χρησιμοποιείται και για δίαιτα. Κάθε διατροφολόγος, δερματολόγος, καρδιολόγος, αλλεργιολόγος, οικολόγος που ασχολείται με το αργανέλαιο είναι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα του !

Το αργανέλαιο πρέπει να προστίθεται στο φαγητό μόνο πέντε λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Μόλις θερμανθεί πάνω από τους 70 ° C, τα ενεργά συστατικά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Εάν μαγειρεύετε  στον ατμό μπορείτε να προσθέσετε απευθείας το αργανέλαιο.  Ποιο θα χρησιμοποιήσετε – το ωμό παρθένο ή το ψημένο,  είναι καθαρό γούστο.
Πώς χρησιμοποιούμε  το αργκάν σε δίαιτες ή ως συμπλήρωμα διατροφής;

  • Συνιστούμε 2 κουταλιές ανά ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ.
  • Μπορείτε να ανακατέψετε με αγαυη και να απλώσετε στο ψωμί.
  • Όταν έχετε γυμναστήριο μπορείτε απλά να προσθέσετε μία κουταλιά

Το αργανέλαιο πρέπει να λαμβάνεται πριν από τα γεύματα.
Το αίσθημα κορεσμού ξεκινά νωρίτερα.
Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και εφαρμογές. Δεν έχει σημασία αν μειώνετε το σωματικό σας λίπος, χτίζετε μυς ή γενικά προσπαθείτε γενικά για καλύτερη φυσική κατάσταση. Το λάδι μας σας στηρίζει. Έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και βοηθά εξαιρετικά στον πόνο και την  υπερβολική καταπόνηση. Το δέρμα σας δημιουργείται από τη φυσική βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) από μέσα. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας να κερδίσει ελαστικότητα και να φανεί νέο, σταθερό και ζωντανό  πάλι. Συμφωνα με το βιβλίο του Δρ. Peter Schleicher, μειώνει ακόμη και τον κίνδυνο καρκίνου κατά 35% με την κανονική πρόσληψη αργανέλαιου. Έτσι, το αργανέλαιο έχει δικαίως κερδίσει το όνομα του superfood.

Δεν υπάρχει καλό αργανέλαιο χωρίς μυρωδιά!
Το άοσμο αργανέλαιο υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία και θεωρείται θρεπτικό ως νεκρό έλαιο. Ένα κραμβέλαιο ή ηλιέλαιο από το σούπερ μάρκετ  έχει εξίσου πολλά συστατικά. Μπορεί να έχετε ακούσει για την μυρωδιά του αργανέλαιου. Σίγουρα αυτό κάνει διστακτικό κάποιον να το χρησιμοποιήσει. Η αιτία γι αυτό  είναι η συγκομιδή. Υπάρχουν αίγες στο Μαρόκο, οι οποίες αγαπούν τους καρπούς Αργκόν. Αυτές τρώνε το εξωτερικό κέλυφος μαζί με τον πυρήνα. Ο πυρήνας δεν μπορεί να αφομοιωθεί λόγω της αντοχής του. Από  τον  πυρήνα όμως λαμβάνεται το λάδι . Η πορεία στο στομάχι επηρεάζει τη γεύση και τη μυρωδιά του σπόρου argan μέσα στον πυρήνα.
Υπάρχουν φυλές στις ορεινές περιοχές που αφήνουν τις κατσίκες τους να δουλεύουν σε άγριο έδαφος. Το Souk du Maroc ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής για τέτοιες καλλιέργειες. Αγοράζουμε μόνο χειροποίητα βιολογικά αργανέλαια από γυναίκες Βέρβερων  Αυτό είναι λίγο πιο ακριβό αλλά έχει την υψηλότερη ποιότητα στην αγορά. Το αργανέλαιο μας είναι ένα καθαρό φυσικό προϊόν και έχει το τυπικό ευχάριστο άρωμα του αργκάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *