Παγωτό σοκολάτα – καρύδα
Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός! Σκάσαμε από τη ζέστη!!! Τι πιο λογικό να λαχταρήσουμε λίγο παγωτάκι; Ήθελα να είναι απλό, ελαφρύ, με λίγα υλικά κ να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το αυθεντικό παγωτό! Μετά από πειραματισμούς με τον Κωστή τα καταφέραμε κ σας παρουσιάζουμε ένα πεντανόστιμο παγωτάκι σοκολάτα-καρύδα που είναι κ νηστίσιμο! Θα το λατρέψετε! Περιέχει μόνο γάλα καρύδας, σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου (έβαλα της Alpro, το οποίο είναι υπέροχο!), σιρόπι αγαύης κ κομματάκια σοκολάτας. Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε παγωτομηχανή! Αξίζει να αγοράσετε, εξάλλου είναι πάμφθηνες πια κ κάνουν φοβερή δουλειά!
Υλικά για 4-5 μερίδες:
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (365 γρ.)
- 1 φλ. γάλα αμυγδάλου Alpro μαύρη σοκολάτα
- 1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
- 5ο γρ. κουβερτούρα
- για το γαρνίρισμα: αμύγδαλα, φλούδες σοκολάτας, καρύδα, σιρόπι βύσσινο κτλ
Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος τα υγρά τα πετώ ή τα χρησιμοποιώ σε smoothies) ώσπου να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομματάκια σοκολάτας. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Σε 20 λεπτάκια το παγωτό είναι έτοιμο. Θα είναι μαλακό. Καταναλώνω αμέσως, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή. Χρειάζεται ξεπάγωμα για 10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr