Άρθρα, Φύτρα / Βλαστάρια

Οι απίστευτες ιδιότητες των φύτρων του μπρόκολου.

Χάρη σε φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βήτα-καροτίνη για την εξάλειψη των ρυτίδων, τα φύτρα μπρόκολου είναι καθαρή τροφή για το δέρμα. Στην πραγματικότητα, σε μια μελέτη, το τρίψιμο με εκχύλισμα από φύτρα μπρόκολου απευθείας στο δέρμα, αποδείχθηκε ότι προστατεύει από τις βλάβες και τις φλεγμονές από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία -ακόμα και αφού ξεπλυθεί το δέρμα!

Αυτά τα πλούσια σε σουλφοραφάνη φύτρα είναι πηγή αποτοξίνωσης που βοηθά στην πιο αποτελεσματική απομάκρυνση βλαβερών ουσιών από το συκώτι. Σε έρευνα, το εκχύλισμα φύτρων μπρόκολου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία του ήπατος από μια ποικιλία μολυσματικών και τοξικών ουσιών.

Ενώ τα φύτρα μπρόκολου δείχνουν πολλά υποσχόμενα για να βοηθήσουν το σώμα σας να καταπολεμήσει ένα συνάχι, η μεγαλύτερη σημασία αυτού του βλαστού έγκειται στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στη σουλφοραφάνη καθώς και στις προστατευτικές αντιοξειδωτικές ενώσεις γνωστές ως ισοθειοκυανικά.

OΗ σουλφοραφάνη μπορεί να έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, σύμφωνα με μελέτες. Αυτό το ισχυρό φυτοθρεπτικό συστατικό μπορεί να ενισχύσει τον νευροτροφικό παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF) – μια πρωτεΐνη που είναι κρίσιμη για την υγιή μνήμη, για τη διατήρηση υγιών νευρώνων καθώς και τη δημιουργία νέων καθώς γερνάμε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *