Υλικά:
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα αμύγδαλα ωμά/ανάλατα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.τ.σ. νερό
- αλάτι/πιπέρι
Ετοιμασία:
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε.
- Καθαρίζουμε τον μαϊντανό από τα κοτσανάκια του, χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσωπικά μου αρέσει να είναι αρκετά σκορδάτο, γίνεται νόστιμος τσιπουρομεζές πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Αν προτιμάτε όμως μπορείτε να βάλετε λιγότερο σκόρδο και να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κρεμμύδι.