Μπρουσκέτα
Υλικά:
- 6 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο ή και φρέσκο, έβαλα μπαγκέτα)
- 1-2 τομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. πέστο από σπανάκι
Ετοιμασία
- Σε ένα μπωλάκι κόβουμε την τομάτα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Βάζουμε λάδι και αλάτι και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε τηγάνι μερικά λεπτά μέχρι να καψαλιστεί και να ξεροψηθεί. Αν θέλουμε το αλείφουμε με λίγο λάδι πρώτα.
- Βγάζουμε το ψωμί απ’ τη φωτιά, κι έτσι όπως είναι ζεστό και τραγανισμένο ξύνουμε πάνω του το σκόρδο. Για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητο το ψωμί να μην είναι πια μαλακό. Ξύνουμε περίπου 1 σκελίδα σκόρδο ανά 2 ή 3 φέτες ψωμί.
- Έπειτα απλώνουμε σε κάθε φέτα περίπου 1 κουταλάκι πέστο από σπανάκι ή και άλλο πέστο που μας αρέσει (όλα τα πέστο είναι μαζεμένα εδώ).
- Παίρνουμε το μπωλ με τις τομάτες απ’ το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω σε κάθε φέτα 1 γεμάτη κουταλιά τουλάχιστον.
- Σερβίρουμε σε πιάτο/πιατέλα με φρέσκα φύλλα ρόκας ή βασιλικού και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο ορεκτικό!
Καλή επιτυχία!