Μαρμελάδα από κόκκινες ντομάτες με θυμάρι
Διαλέξτε όμορφες μικρές ντομάτες και απολαύστε το χρώμα τους και το άρωμά τους ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο.
Μεριδες:
4 βάζα των 250 γραμμαρίων
Χρονος εκτελεσης
2 ώρες περίπου
Συστατικά:
- 1.800 γραμμάρια ντομάτες πολύ ώριμες
- 2 κιλά ζάχαρη για μαρμελάδα
- 2 λεμόνια
- 4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
Οδηγίες:
- Ετοιμάζετε και ζεματίζετε τις ντομάτες.
- Τις ξεφλουδίζετε τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Ρίχνετε τη ζάχαρη, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, και το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
- Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε, σε πάρα πολύ χαμηλό βρασμό, για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15’ σε χαμηλή φωτιά.
- Αποστειρώνετε τα βάζα και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα.
- Τα κλείνετε, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες.
Μαρμελάδα από πράσινες ντομάτες:
Ενεργείτε κατά τον ίδιο τρόπο και με τις πράσινες ντομάτες, αλλά τις αφήνετε να μαριναριστούν μέσα στη ζάχαρη για 24 ώρες.
Πηγή: gourmed.gr