Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.
Μανιταρόσουπα σε μία απλή εκδοχή της και το λέω αυτό γιατί στο μέλλον θα κάνουμε την μανιταρόσουπα όπως την κάνουν στην Πολωνία, εκεί μάλιστα σε μερικά εστιατόρια την σερβίρουν και σε πιάτα φτιαγμένα από ψωμί. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μία τυπική μανιταρόσουπα λοιπόν..
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 300 γρ μανιτάρια καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 πράσα ψιλοκομμένα ή 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- 700 μλ Ζωμό λαχανικών
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Γιαούρτι σόγιας ή οπιοδήποτε βίγκαν γιαούρτι προτιμάτε για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι
- να μαλακώσουν
- Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την ρίγανη ή το θυμάρι και σβήνουμε με το ζωμό που έχουμε ζεστάνει πιο πριν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν έρθει σε βράση η σούπα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου 30 λεπτά.
- Μπορούμε να κάνουμε την σούπα μας κρέμα σε ένα μπλέντερ ή μπορούμε να την σερβίρουμε ως έχει.
- Την σερβίρουμε με ξινή κρέμα (αν μπορούμε να βρούμε) ή με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.
Πηγή: lovefood.gr