Άρθρα, Συνταγές

Κριτσίνια χαρουπάλευρου πολύ υγιεινά

kritsinixaroup

Υλικά Συνταγής
1/2 φλ. ελαιόλαδο ή μισό μισό ελαιόλαδο-σουσαμέλαιο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1φλ. χαρουπάλευρο
2 φλ. αλεύρι βρώμης ή κριθάρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
σουσάμι αναποφλοίωτο


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το λάδι, το κρασί και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′.

Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.

Συνδυάστε τα με την αυθεντική μεξικάνικη συνταγή του γουακαμόλε για ένα πεντανόστιμο υγιεινό σνακ.

 

Πηγή: argiro.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *