Δροσερή γρανίτα φράουλα
Πόσες φορές, τις δύσκολες ώρες που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, δεν έχετε αναζητήσει τη δροσιά μιας γρανίτας; Εμείς θα σας δώσουμε μια πανεύκολη συνταγή για γρανίτα φράουλα, που θα την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη του ψυγείου σας και θα την έχετε πρόχειρη κάθε στιγμή που διψάτε… για τη δροσιά της.
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες ώριμες
- 400 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φράουλες στο multi και τις πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά αναμιγνύουμε με τον φραουλοπολτό. Με τη βοήθεια ενός χωνιού ρίχνουμε το μίγμα σε παγοκυψέλες και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα τα γρανιτοπαγάκια μας είναι έτοιμα για χρήση.
Όποτε θέλουμε να σερβίρουμε γρανίτα βγάζουμε όσα παγάκια θέλουμε, τα χτυπάμε για λίγο στο multi (εάν είναι πολύ σκληρά προσθέτουμε 1 κουταλάκι νερό) και η γρανίτα μας είναι έτοιμη να την πιούμε στο ποτήρι.
Πηγή: infokids.gr