Ρεβύθια λιωμένα με το πιρούνι κ ανακατεμένα με ένα σωρό καλούδια δημιουργούν μια σαλάτα/αλοιφή που τρώγεται είτε σκέτη είτε ακόμα καλύτερα μέσα σε σάντουιτς/τοστ. Τώρα αν σας πω ότι έχει γεύση τόνου, θα με πιστέψετε; Ναι, ναι, δεν κάνω πλάκα! Είναι απίστευτα νόστιμη, διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο κ μπορείτε να φτιάξετε εναλλακτικά σάντουιτς με αυτήν. Το τοστ που έφτιαξα ήταν το πιο νόστιμο κ χορταστικό που έχω φάει ποτέ! Αφήστε που είναι ένας ωραίος τρόπος για να φάτε πιο πολλά όσπρια!
Υλικά:
- 300 γρ. ρεβύθια χονδρά Φαρσάλων Αχελώος, βρασμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ηλιόσπορος
- 1 κ.σ. κάπαρη Santo, ξαλμυρισμένη
- 1 κ.σ. αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης
- 3 κ.σ. μάραθος
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο
- αλάτι κ πιπέρι
- ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Εκτέλεση:
- Με ένα πιρούνι λιώνω τα ρεβύθια.
- Τα βάζω σε ένα μπολ κ προσθλετω το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, την πιπεριά, τον μάραθο, τον ηλιόσπορο, την κάπαρη, τους σπόρους κάναβης, αλάτι κ πιπέρι.
- Ανακατεύω.
- Χτυπώ σε ένα μπολ το λάδι με τον πολτό σκόρδου, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα.
- Περιχύνω τη σαλάτα με της σως κ ανακατεύω καλά.
- Αν θέλω, ψήνω φέτες τοστ, τις αλείφω με εξτρά μουστάρδα, βάζω σαλάτα καi απολαμβάνω το πιο νόστιμο κ υγιεινό τοστάκι!
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr