Vegan ριζότο με μανιτάρια!

Υπέροχο ριζότο με μανιτάρια

risotto 2

 

 

ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.  Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας!

Πηγή: lightsintages.blogspot.gr