Vegan γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα

Ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, μπανάνα, γάλα καρύδας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, που όχι μόνο γίνεται γρήγορα αλλά είναι τόσο νόστιμο και μπορείς να το απολάυσεις και εσύ που δεν είσαι vegan.

soultanina-81


Α) Υλικά

Κρέμα μπανάνας

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 50 ml γάλα ή κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Γκανάζ

  • 200 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml γάλα ή κρέμα καρύδας

Μπισκότο

  • 100 γρμ μπισκότα κατάλληλα για vegan
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη ή λάδι καρύδας

Καραμέλα 

  • 150 γρμ ξηροί καρποί χοντροκομμένοι
  • 150 γρμ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό

Β) Εκτέλεση

Κρέμα μπανάνας

  1. Σε ένα μπολ λιώνεις τη μπανάνα
  2. Προσθέτεις την κρέμα καρύδας και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύεις και βάζεις το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει

Γκανάζ 

  1. Κόβεις τη σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζεις σε ένα μπολ
  2. Ζεσταίνεις την κρέμα καρύδας μέχρι το σημείο βρασμού και τη ρίχνεις πάνω από τη σοκολάτα
  3. Αφήνεις το μίγμα για 5 λεπτά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μίγμα να ομογενοποιηθεί

Μπισκότο 

  1. Τρίβεις τα μπισκότα και προσθέτεις το λάδι καρύδας ή τη μαργαρίνη
  2. Ανακατεύεις, το μοιράζεις σε 4 ποτηράκια και το βάζεις στο ψυγείο για 10-15 λεπτάκια

Καραμέλα 

  1. Ρίχνεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύεις και αφήνεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα
  2. Προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύεις και ρίχνεις το μίγμα σε μια λαδόκολλα
  3. Αφήνεις να κρυώσει η καραμέλα και την σπας σε κομμάτια

Γ) Συναρμολόγηση 

  1. Ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας γκανάζ σοκολάτας πάνω από το μπισκότο, συνεχίζεις με 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα της μπανάνας και πάλι μια κουταλιά της σούπας γκανάζ σοκολάτας
  2. Γαρνίρεις με τα κομμάτια της καραμέλας και παγώνεις για περίπου 30 λεπτά

Πηγή: marislurp.com