Λάδι 100% Argan παρθένο , bio 50 ml.

12,00

Περιγραφή

Το λάδι Argan έχει λαμπερό κίτρινο έως ελαφρώς κοκκινωπό χρώμα, και λαμβάνεται από τον καρπό του δένδρου argan ο οποίος έχει το μέγεθος του καρπού της ελιάς. Εκτός από τη μοναδική του γεύση, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τις ιδιότητες του οι οποίες προάγουν την υγεία.

Το Arganadir- το βιολογικό μας αργανέλαιο- προέρχεται απευθείας από αυτοδιοικούμενους γυναικείους συνεταιρισμούς.  Το λάδι Αργκαν θεωρείται ένα από τα σπανιότερα (και ακριβότερα) λάδια καθώς απαιτείται η επεξεργασία 100 κιλών αποξηραμένων καρπών (παραγωγή 6-8 δέντρων) και 8 – 10 ώρες σκληρής εργασίας για να παραχθούν 1 έως 1,2 λίτρα λαδιού. Το δένδρο αυτό αναπτύσσεται αποκλειστικά σε μια περιοχή περίπου 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα του Αγκαντίρ στο Μαρόκο.

Το Arganadir παράγεται  μέσω ψυχρής πίεσης. Προαιρετικά, ο καρπός argan ψήνεται ελαφρώς από πριν σε χαμηλότερη από 40 ° C . Το λάδι argan που γίνεται από ψημένο καρπό χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στο μαγείρεμα  λόγω του χαρακτηριστικού του αρώματος. Το λάδι argan που γίνεται από ωμό καρπό, το επονομαζόμενο παρθένο argan έλαιο, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για να εμπλουτίσει έτοιμα γεύματα και σαλάτες και ως καλλυντικό λάδι.

Χάρη στα επιστημονικώς αποδεδειγμένα συστατικά του, το λάδι argan θεωρείται ένα ήπιο φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών εσωτερικών και εξωτερικών παθήσεων. Είναι αποδεδειγμένη η δράση του στην βελτίωση του αμυντικού συστήματος και στην ανανέωση των κυττάρων. Το λάδι argan ασκεί ευεργετική επίδραση στις διαταραχές του μεταβολισμού και στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σαν καλλυντικό, χρησιμοποιείται κυρίως για το δέρμα , νύχια ( πολύ αποτελεσματικό για τα πετσάκια ) και τα μαλλιά. Με το λάδι argan (αργανέλαιο), το δέρμα σας παραμένει απαλό και υγιές ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Το λάδι Αργκάν καταπολεμά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα και τη σύσφιξη σε θεαματικά επίπεδα. Είναι ιδανικό για πρόληψη αντιγήρανσης αλλά και καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών χάρη στη βιταμίνη Ε .Τα οφέλη του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος , την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων, τα οποία φθείρονται από τον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.Το λάδι Αργκάν εξισορροπεί την λιπαρότητα και ρυθμίζει την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων.  Τέλος, το λάδι Αργκάν είναι επίσης γνωστό για την ενυδάτωση του δέρματος , τη θεραπεία της ακμής, εκζέματος και της ψωρίασης. Είναι το διαμάντι της κοσμετολογίας.

  • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα : 35 – 40%
  • Μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα  : 42 – 45%
  • Kορεσμένα λιπαρά οξέα : 17 – 21%

Επιπρόσθετες πληροφορίες : https://www.onmed.gr/omorfia/story/319950/giati-to-elaio-argkan-kanei-thaymata-stin-emfanisi-sas

Λάδι Argan – ο υγρός χρυσός του Μαρόκου

Επίσημες πιστοποιήσεις bio  και αναλύσεις του δικού μας Arganadir:

Arganadir roasted – analysis 2017 Arganadir virgin – analysis 2017 Certification DE-ÖKO-005

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.050 kg
Κωδικός προϊόντος: Oil-1001 Κατηγορίες: , ,

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν μπορούν να αφήσουν μία αξιολόγηση.