Noodles κολοκυθιού και καρότου με Ginger Dressing

Αφιερωμένο στους ταλαίπωρους τους υπερτασικούς! “Που κρύβεται η νοστιμιά όταν το αλάτι είναι απαγορευμένο”; Παρότι εμείς το τιμάμε, την δοκιμασία αυτή την είδα από μια άλλη οπτική γωνία μιας και οι γονείς μου προσπαθούν να αποφεύγουν το αλάτι για λόγους υγείας, όπως και πολύς κόσμος. Φτιάξαμε λοιπόν Noodles κολοκυθιού και καρότου με Ginger Dressing vegan, χωρίς γλουτένη και με λίγες θερμίδες, χωρίς αλάτι αλλά και χωρίς θυσίες στη γεύση. Χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο spiralizer, που κάνει τα καρότα και τα κολοκύθια noodles. Μαλακωμένα στον ατμό γίνονται ζουμερά, με κάσιους και φυστίκια Αιγίνης να προσθέτουν στην υφή, και το Ginger Dressing απογειώνει τη γεύση.

Σημείωση : Ακόμα και χωρίς τα περίεργα αυτά εργαλεία μπορεί να γίνει αυτή η συνταγή, κόβοντας τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες. Χρησιμοποιήσαμε καρότα και κολοκυθάκια AB bio και κάσιους και φυστίκια Αιγίνης ΑΒ.

Για τα noodles κολοκυθιού και καρότου θα χρειαστείτε (2 μερίδες):

  • 5 καρότα
  • 5 κολοκυθάκια
  • 1 χούφτα ανάλατα ωμά κάσιους(προαιρετικά)
  • 1 χούφτα ωμά ανάλατα φυστίκια Αιγίνης(προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ξεφλουδίστε τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
  2. Κάντε τα noodles με το ειδικό spiralizer, ή με το εργαλείο ζουλιέν που χρησιμοποιήσαμε στην ωμοφαγική μακαρονάδα.
  3. Με ένα μαχαίρι ή με το χέρι σας σπάστε τα κάσιους και τα φυστίκια Αιγίνης σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Βάλτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τους ξηρούς καρπούς στον ατμό για περίπου 30′ ή μέχρι να μαλακώσουν όσο σας αρέσει.

Παράλληλα φτιάξτε το ginger dressing:

κ.σ : κουταλιά της σούπας / κ.γ : κουταλάκι του γλυκού

  • 2 κ.σ φρεσκοστυμένο χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ μηλόξυδο
  • Μια σταλιά κανέλλα σε σκόνη (μια σταλιά…στην μύτη του μαχαιριού που λένε!)
  • Μια σταλιά μοσχοκάρυδο
  • Μια σταλιά κάρδαμο σε σκόνη

Οδηγίες για το ginger dressing:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και χτυπήστε το μίγμα με έναν (αυγο)δάρτη μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν πλήρως.
  2. Βάλτε στην μερίδα σας dressing “to taste” που λένε και στα εξωτερικά, δηλαδή ανάλογα με την προτίμηση σας. Η…προτεινόμενη δόση είναι μια κουταλιά της σούπας ή λιγότερο και αρκεί για να δώσει τόση γεύση στο πιάτο σας χωρίς αλάτι.

Πηγή: 2brokevegans.com