Apple crumble

Ελαφρύ και νόστιμο γλυκό! Ζουμερά μήλα και μπισκοτένια ζύμη, σα μηλόπιτα στο πιο απλό! Κάνει και για λιγούρες! Η συνταγή είναι του Jamie Oliver!

apple-crumble

Υλικά:
Για το κραμπλ:

  • 35 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Ετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C. Ετοιμάστε τα μήλα.
  2. Βάλτε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
  3. Τοποθετήστε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) σε μικρούς κύβους και προσθέστε την στο αλεύρι. Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει η υφή με ψίχουλο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  4. Καλύψτε το φρούτο με το κραμπλ.
  5. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.

Φαντάζομαι γίνεται και με άλλα φρούτα! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο, δοκιμάστε το!

Πηγή: sintagespareas.gr