Άρθρα, Προτείνουμε, Συνταγές

Χυμός λάχανο, αντικαρκινική ασπίδα

Το λάχανο είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και αντικαρκινικά θρεπτικά στοιχεία. Επίσης καταπραύνει πόνους στομάχου όπως το έλκος.

purple cabbage

Οδηγίες (μισό λάχανο –περίπου 800gr -248cal):

  1. Πλύνετε καλά και μουσκέψτε μισό λάχανο μέσα σε νερό για λίγα λεπτά (όταν το μουσκεύετε σε κρύο νερό πρίν την αποχύμωση, έχετε άριστα αποτελέσματα)
  2. Κόψτε το λάχανο σε κομμάτια που να χωρούν στο μηχάνημα
  3. Αποχυμώστε το λάχανο στο Tribest Slowstar αργής αποχύμωσης

Tα λάχανα είναι καλύτερο να αποχυμώνονται με χυμώδη φρούτα όπως αχλάδια, πορτοκάλια ή μήλα. Με αυτό τον τρόπο έχουμε την καλύτερη εξαγωγή και γεύση. Ο πυρήνας του λάχανου έχει βιταμίνες ιδιαίτερα θρεπτικές για γυναίκες. Συστήνεται να αποχυμώσετε το λάχανο μαζί με τον πυρήνα.

white cabbage

Γεύση + θρεπτικά στοιχεία

  • Λάχανο + Γκρέιπφρουτ = Αντιοξειδωτικό
  • Λάχανο + Ραδίκι = Βοηθά στην χώνεψη
  • Λάχανο + Μπρόκολο = Δίνει δύναμη

Info:

Το λάχανο είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά ( 31kcal/100gr). Είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, κάτι που βοηθά στη μείωση ποσότητας στις μερίδες γεύματος αφού αυξάνει το αίσθημα χορτασμού. Η κατανάλωση πολλών φυτικών ινών είναι καλή όταν κάνετε δίαιτα, γιατί επιταχύνει τις κινήσεις του εντέρου και εμποδίζει την δυσκοιλιότητα. Όταν αγοράζεται λάχανο διαλέξτε ένα καλοσχηματισμένο και στρογγυλό, με ελαφρώς σκούρα πράσινα τα εξωτερικά φύλλα.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *