Άρθρα, Φύτρα / Βλαστάρια

Βλαστάρια- οδηγίες προς ναυτιλομένους

Η αξία των βλαστών είναι αδιαμφισβήτητη στους πάντες. Ενώ όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που εμπορεύονται  σπόρους για βλαστούς , δεν υπάρχει ελληνική βιβλιογραφία γι  αυτούς. Όποιος θέλει να μάθει , ρωτά γνωστούς και φίλους , συχνά πέφτει πάνω σε αντικρουόμενες πληροφορίες και  σαν αποτέλεσμα  οι βλαστοί δεν αναπτύσσονται ,μουχλιάζουν και η απογοήτευση είναι  πρόδηλη.

Με διάθεση προσφοράς, η V for Vegan, δίνει την ευκαιρία στους φίλους της σελίδας να ξεναγηθούν  αξιόπιστα στον κόσμο των βλαστών δημοσιεύοντας  τμηματικά  το μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο Sprouts for Health – Pocket guide for City Growers- Βλαστοί για υγεία – οδηγός για  καλλιεργητές της πόλης . Ο ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου είναι ο Dario Bavicchi , της Ιταλικής ομώνυμης  εταιρείας σπόρων ,από όπου προέρχονται και οι σπόροι που διακινεί η VforVegan .

Το βιβλίο , αφού κάνει μια αναδρομή στην αρχαιότητα από όπου ξεκινά  η χρήση των βλαστών , αναλύει την θρεπτική αξία τους , εξηγεί πώς φτάνουν από το σποράκι στο πιάτο μας , περιγράφει τις διάφορες μεθόδους βλάστησης , και αναφέρεται σε κάθε σπόρο που κυκλοφορεί ,στην θρεπτική του αξία , στην καλύτερη μέθοδο για βλαστοποίηση και στις συνθήκες  που απαιτούνται . Ολόκληρο κεφάλαιο ασχολείται με το μοναδικό σιταρόχορτο και κάθε λεπτομέρεια για την χρήση του . Στο τέλος υπάρχουν προτάσεις για την κατανάλωση τους , σαν πρόγευμα ,ορεκτικά ,σούπες, κέικ , και ψωμί με αλεύρι σπόρων .

Είμαι βέβαιος ότι η ύλη του βιβλίου θα κάνει την ζωή μας με τους σπόρους απείρως ευκολότερη και πιο διασκεδαστική , και ο αντίκτυπος στην υγεία μας θα είναι εμφανής !

Καλώς ήλθατε στο υγιεινό δημιουργικό προσιτό  ταξίδι στον κόσμο των βλαστών !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *