Ωμοφαγική ντοματόσουπα

Ένα από τα πιάτα που πάντα ήθελα να δοκιμάσω, και μου δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξω ωμοφαγική ντοματόσουπα, εύκολη συνταγή χωρίς γλουτένη, με λίγο ψωμάκι είναι υπέροχη και για αυτούς που μπορούν να μασήσουν. Η σούπα γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα σε δυνατό μπλέντερ αλλά γίνεται και σε μούλτι (δεν θα είναι όμως λεία). Σε λιγότερο από δέκα λεπτά είναι έτοιμη και σερβίρει 4-6 άτομα.ωμοφαγική ντοματόσουπα

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό αποξηραμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαίων
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαυροπίπερο τριμμένο
  • 1 κούπα νερό
  • 1000 ml χυμό ντομάτας (περίπου 6 ντομάτες)
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό από lime

Αδειάστε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπήστε τα στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αν έχετε προσθέσει και τυρί σόγιας, χτυπήστε μέχρι να ζεσταθεί η ντοματόσουπα και να λιώσει το τυρί. Έτοιμη!

Πηγή: 2brokevegans.com