Χορτοφαγικά κανελόνια με κιμά

Οι Κυριακές είναι μέρες που ενδείκνυνται για την παρασκευή μπελαλίδικων πιάτων. Στο μυαλό του λαού μας είναι συνυφασμένες με την συγκέντρωση της οικογένειας γύρω από το τραπέζι! Το φαγητό συνήθως στα ελληνικά σπιτικά θα είναι κάτι ψητό ή κάποιο παστίτσιο κτλ. Εγώ ως χορτοφάγος τις Κυριακές μου αρέσει να τις γιορτάζω με πιάτα ζυμαρικών. Πρόσφατα έφτιαξα το φαγάκι που σας παρουσιάζω σήμερα, το οποίο έγινε απίθανο κ μας ενθουσίασε στον μέγιστο βαθμό. Θέλει τον χρόνο του (κυρίως για το γέμισμα των κανελονιών), αλλά αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Επίσης τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα! Κανελόνια με τον πιο ωραίο κιμά σόγιας που έχω φτιάξει ποτέ! Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση! Χωρίς τυρί, χωρίς κρέμες γάλακτος, κι όμως τόσο νόστιμα αυτά τα κανελόνια, θα τα λατρέψετε!

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 2 φλ. (115 γρ.) κιμάς σόγιας Pural
  • 1 καρότο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κιλό χυμός ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα Biona
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 250 ml κρέμα σόγιας Bjorg
  • μαϊντανός, ρίγανη
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κανέλα Cook κ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι κ πιπέρι

Για την κρούστα:

  • 2 φρυγανιές
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά Gopal’s
  • μοσχοκάρυδο, κανέλα
  • αλάτι Le Guearandais κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ο συγκεκριμένος είχε την πρωτοτυπία ότι δεν τον βράζεις/αφήνεις/σουρώνεις όπως όλοι οι άλλοι που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Απλά τον βάζω σε νερό κ μετά τον στίβεις. Ήταν μακράν ο πιο νόστιμος κιμάς σόγιας που έχω φάει! Λοιπόν, αφού τον ετοιμάσω τον βάζω στην κατσαρόλα. Στο μπλέντερ πολτοποιώ το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο, τον μαϊντανό. Βάζω και αυτά στην κατσαρόλα κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μαζί με λίγο νερό. Προσθέτω μετά από λίγο την ντομάτα, τα ντοματάκια κ τον πελτέ. Αλατοπιπερώνω, βάζω κανέλα κ μοσχοκάρυδο (δεν δίνω ποσότητα, ρυθμίστε το ανάλογα με τα γούστα σας). Στο τέλος προσθέτω την κρέμα σόγιας κ το λάδι κ ανακατεύω καλά. Γενικά θέλουμε μπόλικη σάλτσα για να καλύψει κ τα κανελόνια. Αποσύρω από την φωτιά. Με ένα τρυπητό βγάζω τον κιμά κ τον βάζω σε ένα μπολ. Λαδώνω ένα πυρέξ. Γεμίζω κάθε κανελόνι με την γέμιση κ το τοποθετώ στο πυρέξ, το ένα δίπλα κολλητά στο άλλο. Όταν τελειώσω, περιχύνω με την σάλτσα που έχω στην κατσαρόλα. Στο μπλέντερ χτυπώ τα υλικά της κρούστας κ πασπαλίζω την επιφάνεια του φαγητού με αυτά. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνοσ τους 180C για 40 λεπτά. Μετά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο κ ψήνω για περίπου άλλα 15-20. Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει το φαγάκι κ σερβίρω.

Πηγή: theveggiesisters.gr