Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιαστή ντομάτα

Φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, λιαστή ντομάτα, κάσιους κ αρωματισμένη με φασκόμηλο. Είναι απλά υπέροχη! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Θα εκπλαγείτε από το πόσο ωραία δένουν τα υλικά μεταξύ τους!

Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 250 γρ. φάβα, μουλιασμένη αποβραδίς
  • 2 κρεμμύδια, (1 ψιλοκομμένο σε φέτες+1 χοντροκομμένο)
  • 6 λιαστές ντομάτες Sparta Kefalas στραγγισμένες κ ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κάσιους ωμά, χοντροκοπανισμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 4+1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο κρέμα για διακόσμηση
  • 8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • αλάτι με βότανα Le Guerandais
  • πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπλένω την φάβα κ την βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να την καλύπτει κατά 2 δάχτυλα. Προσθέτω το ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο. Βράζω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχει πιει το νερό κ είναι έτοιμη (περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα), αποσύρω από την φωτιά, ρίχνω το λάδι, πιπέρι κ την πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ. Την ώρα που βράζει η φάβα, βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Το σοτάρω μαζί με την ζάχαρη κ το φασκόμηλο για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνει διάφανο. Στο τέλος προσθέτω τη λιαστή ντομάτα κ τα κάσιους κ αλατοπιπερώνω. Σερβίρω την φάβα σε πιάτα. Μοιράζω το μείγμα με τα κρεμμύδια κ στολίζω με κρέμα μπαλσάμικο. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: theveggiesisters.gr