Σορμπέ μπανάνα…

Υλικά (για 2-4 άτομα):

  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σκόνη
  • Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 μπανάνες καθαρισμένες, περίπου 300γρ.

sorbet banana

Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα δοχείο αφήνουμε να φουσκώσει η ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό. Εν συνεχεία διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό (χλιαρό) και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά για να γίνει σιρόπι. Μόλις γίνει, ρίχνουμε το σιρόπι στο μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες, που καλό θα είναι να είναι απο το ψυγείο και αρκετά ώριμες, ρίχνουμε το μίγμα του σιροπιού-ζελατίνης που έχει κρυώσει ήδη και το δουλεύουμε να γίνει χυλός. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή, το δουλεύουμε για 45 λεπτά περίπου (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και μετά τοποθετούμε τον κάδο μας όπως είναι με το παγωτό στην κατάψυξη για 5-10 ώρες να σφίξει, οπότε μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή μεταφορά εκτός κάδου.

Τips:

Η κούπα που αναφέρω είναι κούπα Νεσκαφέ. Είνα πιθανόν το σιρόπι με την ζελατίνη να σφίξει στο ψυγείο, αυτό δεν μας πειράζει, εμείς θα το δουλέψουμε έστω κι έτσι, στο μπλέντερ με τις μπανάνες.

bananas

Πηγή: sintagespareas.gr