Άρθρα, Συνταγές

Σαλάτα με Quinori

Δεν είμαστε διατροφολόγοι και δεν προσφέρουμε διατροφικές συμβουλές! Προσωπικά παρατήρησα όταν κάναμε ένα μήνα Ωμοφαγίας, πως τα περισσότερα κιλά τα χάσαμε όταν σταματήσαμε να προσθέτουμε ελαιόλαδο στο φαγητό. Κουφάθηκα ελαφρώς όταν αναζήτησα ακριβώς πόσες θερμίδες έχει το ελαιόλαδο. Μια κούπα ελαιόλαδο έχει 1989 θερμίδες!!! Ουάου! Μέτρον άριστον βεβαίως βεβαίως – το ελαιόλαδο έχει πολλά προτερήματα οπότε δεν θα ήταν σώφρον να το αποκλείσει κανείς από την διατροφή του, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε συνταγές χωρίς ελαιόλαδο που είναι νόστιμες.

Πειραματιστήκαμε αρκετά στο πώς να μαγειρεύουμε λαδερά χωρίς λάδι, και να είναι γευστικά. Το μυστικό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το λάδι για να δώσουμε γεύση στο φαγητό, αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, μυρωδικά και λαχανικά για να κάνουμε τα φαγητά νόστιμα, ελαφριά και χαμηλοθερμιδικά. Με την ζυγαριά κουζίνας μου τα μέτρησα όλα, έκανα όλες τις μαθηματικές πράξεις και ιδού το αποτέλεσμα!

Υλικά για την Σαλάτα με Quinori (4 μερίδες) με 352 θερμίδες η μερίδα

  • 2 κούπες (350 γραμμάρια) quinori ή κινόα ή πολυσπόρι
  • 4 μικρές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (1 κούπα/ 200 γραμμάρια)
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια (1 κούπα/ 200 γραμμάρια και αυτό)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα (30 γραμμάρια)
  • 1/4 κούπας σπόρους ροδιού

Και για τη γεύση:

  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Οδηγίες:

Βράζετε το quinori για 15 λεπτά, τις 2 κούπες quinori σε 4 κούπες νερό, ή την κινόα ή το πολυσπόρι της επιλογής σας σύμφωνα με τις οδηγίες (μπορεί να χρειάζονται πιο πολύ νερό και ώρα).
Κατόπιν το στραγγίζετε και το σερβίρετε σε μπολ, όπου το ανακατεύετε με τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και τα λαχανικά. Ανακατεύετε καλά, στολίζετε με τους σπόρους ροδιού και σερβίρετε όσο το quinori είναι ακόμα ζεστό.
Είναι υψηλό σε θρεπτική αξία,πολύ νόστιμο με τα μπαχαρικά, ζουμερό λόγω του ότι έβρασε και η αντίθεση με το δροσερό αγγουράκι και τους σπόρους ροδιού είναι όλα τα λεφτά!

Το καλύτερο στο να μαγειρεύεις χωρίς ελαιόλαδο, είναι το πλύσιμο των πιάτων που γίνεται τόσο πιο εύκολο. Ελπίζω να βοηθήσει η συνταγή αυτή όσους προσέχουν τα κιλά τους ή θέλουν να κάνουν δίαιτα, στο να πάρουν μια νέα ιδέα για γεύματα.

Πηγή:  2brokevegans.com

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *