Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε καρεδάκια
  • 200 γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κου. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι , πιπέρι
  • τριμμένο τυρί σόγιας ( προαιρετικά)

Πως το κάνουμε

  1. Καθαρίζουμε το μπρόκολο από το κοτσάνι και τα περιττά φιλαράκια. Κόβουμε σε φουντίτσες και πλένουμε καλά .
  2. Σε μια κατσαρόλα ή σε φαρδύ τηγάνι , ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι να γυαλίσουν για ένα δυο λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 1/2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά , κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να βράσει για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  7. Το κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το καπάκι με μια πετσέτα για να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του για άλλα 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί σόγιας (προαιρετικά) και μαϊντανό ψιλοκομμένο .

Πηγή: lovefood.gr