Άρθρα, Συνταγές

Πεντανόστιμη, απόλυτα υγιεινή πίτσα με σούπερ ζύμη (χωρίς αλεύρι)!

Πίτσα, πίτσα, πίτσα! Ποιος δεν την αγαπά, ποιος δεν τη λιγουρεύεται; Ένα από τα κλασικά, αγαπημένα φαγητά μικρών κ μεγάλων, το οποίο δυστυχώς είναι ανθυγιεινό, φορτωμένο με κενές θερμίδες κ αμέτρητα λιπαρά… μας ζητήθηκε να διαλέξουμε ένα αγαπημένο μας φαγητό κ να το φτιάξουμε στην υγιεινή εκδοχή του, αμέσως η πρώτη μας σκέψη ήταν η πίτσα!

Ώρα για πίτσα…
Στην επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε την γκουρμέ εκδοχή με έναν φανταστικό κ πρωτότυπο συνδυασμό υλικών που έκαναν τον άντρα μου να αναφωνήσει «Ίσως η πιο νόστιμη πίτσα που έχω φάει ποτέ!» Και πιστέψτε με, έχει φάει πολλές!!! Ιδού λοιπόν μια αλλιώτικη πίτσα, που μας κάνει καλό, είναι μεστή γεύσης κ δεν μας δίνει την αίσθηση του γουρουνιάσματος! Αξίζει να τη δοκιμάσετε! Φυσικά πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι τραβά η ψυχή σας. Υπομονή μέχρι την Τετάρτη που θα σας δώσουμε κ τη δεύτερη εκδοχή! Καλό μήνα, καλή εβδομάδα, καλά κ υγιεινά μαγειρέματα! Μουάτς!

Υλικά για τη βάση:

  • 400 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 200 γρ. gf νιφάδες βρώμης αλεσμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 9 κ.σ. γάλα σόγιας
  • 3 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • κόκκινη σάλτσα (ντομάτα βασιλικό)
  • μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
  • ντοματίνια, κομμένα στα 2
  • καλαμπόκι
  • πιπεριά, σε φέτες
  • σπιτική φυτική παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τις πατάτες κ τις κάνω πουρέ. Προσθέτω το λάδι κ 4 κ.σ. γάλα κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη με τη σκόνη σκόρδου, τη διατροφική μαγιά, τη ρίγανη κ το αλατοπίπερο. Μεταφέρω τον πουρέ σε ένα μπολ κ σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα της βρώμης. Σταδιακά ρίχνω κ το υπόλοιπο γάλα κ δουλεύω το μείγμα καλά με τα χέρια μου ώσπου να γίνουν ένα ωραίο ζυμάρι. Αφού το πλάσω σε μπάλα, το αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη κ κατόπιν το βάζω πάνω σε λαδόκολλα κ με τον πλάστη το ανοίγω δίνοντας του το σχήμα του ταψιού της πίτσας που θα χρησιμοποιήσω. Αυτή ποσότητα αρκεί για ένα ταψί στρογγυλό ειδικό για πίτσα (αυτό με τις τρύπες). Αν θέλετε χοντρή βάση, χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη. Αν θέλετε λεπτή, θα σας περισσέψει λίγη ζύμη (κάντε ένα μικρό καλτσόνε με αυτήν). Απλώστε τη σάλτσα κ τα υπόλοιπα υλικά κ ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *