Πέστο βασιλικού

pesto basil 2

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. βασιλικός φρέσκος (μόνο φύλλα)
  • ¼ φλιτζ. κουκουνάρι ψημένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ⅔ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, ενώ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο. Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται. Σερβίρουμε.

Μην ξεχνάτε ότι οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και 4 μέρες.

 

Πηγή: cooklos.gr