Πάστα φλόρα νηστίσιμη

Υλικά

  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 συσκευασία βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι και βερίκοκο, αναμεμειγμένες

pasta flora

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε: παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
  3.  Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.
  4. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr