Μπισκότα λεμονιού

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Καλό μήνα να έχουμε με υγεία κ χαμόγελα! Σήμερα θα φτιάξουμε κουλουράκια. Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει κάτι με τα λεμόνια κι όταν ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει συνταγή για μπισκότα με λεμόνι στο μπλογκ εξεπλάγην κ κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να διορθωθεί αυτή η παράλειψη!

Τα κουλουράκια αυτά είναι vegan, πανεύκολα, ελαφριά, αρωματικά κ πεντανόστιμα! Τα συνοδεύσαμε με την κρέμα από αυτό εδώ το cheesecake που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό! Περιμένω εντυπώσεις!

Υλικά για 60 μικρά μπισκότα:

  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βρώμη Bauckhof
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. χυμός λεμονιού + λίγο ξύσμα
  • 110 γρ. σιρόπι αγαύης Biona
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 10 γρ. baking powder
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την βρώμη κ το baking powder. Σε άλλο ενώνω το ηλιέλαιο με το σιρόπι αγαύης κ το ξύσμα. Στο μείγμα αυτό ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω. Κατόπιν σε ένα πιάτο βάζω τον χυμό λεμονιού κ ρίχνω την σόδα. Θα αφρίσει κ θα το ρίξω αμέσως στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά, προσθέτω κ τον παπαρουνόσπορο κ δουλεύω το ζυμάρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν παίρνω λίγη λίγη ζύμη κ την ανοίγω με πλάστη σε κομμάτια πάχους ως 0,5 cm. Με την βοήθεια κουπ πατ κόβω σε μπισκοτάκια κ τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160C για περίπου 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζω από τον φούρνο κ το ταψί για να κρυώσουν. Τα φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: theveggiesisters.gr