Μπαρμπούνια (φασολάκια) με κολοκυθάκια κοκκινιστά.

 

Χρειάζονται ολοτρύφερα πλατιά φασολάκια και μικρά τρυφερά κολοκύθια. Τρώγεται σαν πλήρες ωμοφαγικό γεύμα αλλά και σαν πλούσια καλοκαιρινή σαλάτα.


Υλικά 

  • 300 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 τρυφερά καρότα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουτ. της σούπας ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 3-4 λιαστά τοματάκια
  • 1 κουτ.του γλυκού ξερό κόλλιανδρο 
  • αλατοπίπερο
  • 1 χούφτα άψητα αμύγδαλα ή κάσιους ή ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
ΠαρασκευήΥλικά 
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα φασολάκια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε 2 ή και 3 φορές , αν είναι πολύ πλατιά , κατά μήκος.
  2. Ανακατεύουμε το ξύδι, το ταμάρι ή τη σόγια  με μια καλή πρέζα αλάτι και περιλούζουμε τα φασολάκια . Τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν και να μαραθούν για 5-6 ώρες.
  3. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια , σε μικρούς κύβους τα καρότα ,και την πιπεριά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , τα μυρωδικά και τρίβουμε τα σκόρδα
  4. Λιώνουμε στο μίξερ τις τομάτες με τις λιαστές .
  5. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί , τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν για 1/2 με 1 ώρα και σερβίρουμε
  6. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και έτσι συμπληρώνουμε με  ασβέστιο τα διατροφικά συστατικά, φιάχνοντας ένα πλήρες ωμοφαγικό γεύμα.