Μαρμελάδα από κόκκινες ντομάτες με θυμάρι

tomatoe-marmelade

Διαλέξτε όμορφες μικρές ντομάτες και απολαύστε το χρώμα τους και το άρωμά τους ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο.

Μεριδες:
4 βάζα των 250 γραμμαρίων
Χρονος εκτελεσης
2 ώρες περίπου

Συστατικά:

  • 1.800 γραμμάρια ντομάτες πολύ ώριμες
  • 2 κιλά ζάχαρη για μαρμελάδα
  • 2 λεμόνια
  • 4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο

Οδηγίες:

  1. Ετοιμάζετε και ζεματίζετε τις ντομάτες.
  2. Τις ξεφλουδίζετε τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Ρίχνετε τη ζάχαρη, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, και το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
  4. Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε, σε πάρα πολύ χαμηλό βρασμό, για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15’ σε χαμηλή φωτιά.
  5. Αποστειρώνετε τα βάζα και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα.
  6. Τα κλείνετε, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες.

Μαρμελάδα από πράσινες ντομάτες:
Ενεργείτε κατά τον ίδιο τρόπο και με τις πράσινες ντομάτες, αλλά τις αφήνετε να μαριναριστούν μέσα στη ζάχαρη για 24 ώρες.

Πηγή: gourmed.gr