Λάδι Argan – ο υγρός χρυσός του Μαρόκου

Το λάδι Argan έχει λαμπερό κίτρινο έως ελαφρώς κοκκινωπό χρώμα, και λαμβάνεται από τον καρπό του δένδρου argan ο οποίος έχει το μέγεθος του καρπού της ελιάς. Εκτός από τη μοναδική του γεύση, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τις ιδιότητες του οι οποίες προάγουν την υγεία.

Arganadir – το βιολογικό σας αργανέλαιο

Το Arganadir προέρχεται απευθείας από αυτοδιοικούμενους γυναικείους συνεταιρισμούς. Αυτό εξασφαλίζει καλές συνθήκες παραγωγής και προσεκτική διαχείριση του απειλούμενου δέντρου argan. Το δένδρο αυτό αναπτύσσεται αποκλειστικά σε μια περιοχή περίπου 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότο τμήμα του Αγκαντίρ.

Το Arganadir παράγεται  μέσω ψυχρής πίεσης. Προαιρετικά, ο καρπός argan ψήνεται ελαφρώς από πριν σε χαμηλότερη από 40 ° C . Το λάδι argan που γίνεται από ψημένο καρπό χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στο μαγείρεμα  λόγω του χαρακτηριστικού του αρώματος. Το λάδι argan που γίνεται από ωμό καρπό, το επονομαζόμενο παρθένο argan έλαιο, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για να εμπλουτίσει έτοιμα γεύματα και σαλάτες και ως καλλυντικό λάδι.

Argan oil ως φυσικό φάρμακο και για φροντίδα ομορφιάς

Χάρη στα επιστημονικώς αποδεδειγμένα συστατικά του, το λάδι argan θεωρείται ένα ήπιο φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών εσωτερικών και εξωτερικών παθήσεων. Είναι αποδεδειγμένη η δράση του στην βελτίωση του αμυντικού συστήματος και στην ανανέωση των κυττάρων. Το λάδι argan ασκεί ευεργετική επίδραση στις διαταραχές του μεταβολισμού και στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Στα καλλυντικά, χρησιμοποιείται κυρίως για το δέρμα και τα μαλλιά, στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί με φειδώ και χωρίς υπολείμματα. Με το λάδι argan (αργανέλαιο), το δέρμα σας παραμένει απαλό και υγιές ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Το λάδι Αργκάν καταπολεμά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα και τη σύσφιξη σε θεαματικά επίπεδα. Είναι ιδανικό για πρόληψη αντιγήρανσης αλλά και καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών χάρη στη βιταμίνη Ε .Τα οφέλη του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος , την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων, τα οποία φθείρονται από τον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.Το λάδι Αργκάν εξισορροπεί την λιπαρότητα και ρυθμίζει την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων.  Τέλος, το λάδι Αργκάν είναι επίσης γνωστό για την ενυδάτωση του δέρματος , τη θεραπεία της ακμής, εκζέματος και της ψωρίασης.

Επίσημες πιστοποιήσεις bio  και αναλύσεις του δικού μας λαδιού αργκάν

Arganadir roasted – analysis 2017 Arganadir virgin – analysis 2017 Certification DE-ÖKO-005